Kan jeg bruke Yale Doorman på en to-fløyet dør?

Vi anbefaler ikke Yale Doorman på en dør hvor det ikke er en fast karm å feste sluttstykket i. 

Kan jeg installere min egen Yale Doorman?

Yale Doorman er spesielt utformet for enkel installasjon, slik at de aller fleste enkelt skal kunne gjøre installasjonen selv. Men for den som ikke vil eller ikke har tid, bør man kontakte en installatør. Se Finn forhandler.

Monteringsfilm finner du her

Fungerer Yale Doorman også når det er kaldt?

Yale Doorman er spesielt utviklet for det Skandinaviske markedet. Den tåler kulde, varme, snø og regn, samt smuss og sand. Klassifisert til IP 55. Låsen har en UV-beskyttelse som også tåler sol og fuktighet over lengre tid.

Hvilke verktøy behøver jeg for å montere min Yale Doorman?

Du trenger en stjerneskrutrekker (phillips) og en kraftig avbitertang.

Yale Doorman gir alarm selv om døren er lukket.

Først må man sjekket at avstand mellom dør og karm ikke overstiger 5mm. Husk at tredører krymper når det blir kaldt og utvider seg når det blir varmt. Anbefalt avstand er 3mm.

Hva skjer ved hærverk?

På tross av hærverk går det som oftest an å åpne låsen med kode. For å tilbakestille din Yale Doorman, er det mulig å skifte alle låsens deler.

Yale Doorman vil ikke låse?

Åpne døren, trykk inn sperrefalle øverst på låskassen og hold den inne. Trykk så på * for å låse døren. Om låsen låser igjen nå må avstand mellom dør og karm sjekkes (maks 5mm) eller man må sjekke om fallen nederst på låsen går inn i sluttstykket i karmen. Må man trykke døren hardt igjen betyr det at man bør skifte sluttstykket i karmen til 1487-1.

Sjekk avstand mellom karm og dør / sluttstykke og låskasse, denne avstand må være mindre enn 5mm.

Hvordan skal jeg rengjøre min Yale Doorman?

Du skal ikke bruke løsemidler eller slipende rengjøringsmidler på noen av komponentene for å rengjøre din Yale Doorman. Dette kommer til å ødelegge den beskyttende overflaten og garantien bortfaller.
Bruk en fuktig, myk klut for å få vekk fingeravtrykk og andre merker.
OBS: Ikke bruk rengjøringsmidler som hevder å ta bort misfarging og rust eller at de inneholder syre eller etsende kjemikaler. Smøring av låskasse skal skje med låsefett.

Hva gjør jeg hvis batteriene slutter å virke?

Yale Doorman sier fra både med lys og lyd, i god tid før batteriene slutter å virke. Når låsen gir signal om lavt batteri har man ca 48 timer på å bytte. Men dersom batteriene slutter å virke, kan du sette et 9V batteri på de to polene nederst på utvendig skilt for å gi strøm til låsen. Deretter bruker du nøkkelbrikke eller kode på vanlig måte.

Hvor lang garantitid har Yale Doorman?

Dersom Yale Doorman skulle slutte å fungere som et resultat av materialtretthet eller design, kommer Yale til å erstatte produktet med et nytt tilsvarende produkt. Dette er imidlertid veldig lite sannsynlig.
Dersom du har kjøpt Yale Doorman de siste 24 månedene og det slutter å virke tilfredsstillende, kan du ta med produktet der du har kjøpt den og få den byttet. Vilkårene for at garantien skal gjelde for Yale Doorman er at:
Produktet er installert og vedlikeholdt i henhold til monteringsanvisningen som du fikk da du kjøpte det.
Produktet ikke er endret på noen måte eller låskasse åpnet.
Denne garantien gjelder ikke mekaniske feil som skyldes forsettlig eller uaktsom oppførsel som skader produktet. Feil som forårsakes av at produktet håndteres, vedlikeholdes, repareres eller endres på feil måte, eller er i strid med våre instruksjoner, omfattes ikke av garantien.
Leverandør er kun ansvarlig for å erstatte selve produktet. Leverandør kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle andre tap som følge at produktet ikke fungerer, uansett om slike tap er direkte eller indirekte følgeskader.
Denne garantien gjelder kun for boliger i Norge og er ikke overførbar.

Oppfyller Yale Doorman kravene for å bli godkjent lås?

Ja, Yale Doorman er som første elektroniske lås - FG-godkjent.

Dørhåndtak henger?

På innsiden av utvendig og innvendig skilt skal det monteres 2 skruer. Om dørhåndtak henger er disse ikke montert. Sjekk dette og se i installasjonsmanual.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg skal klage?

Ta vare på garantien og kvitteringen. Alle eventuelle feil som oppdages må påklages senest innen to måneder etter feilen er oppdaget. Ta kontakt med utsalgsstedet du har kjøpt produktet og la de håndtere reklamasjonen.

Hvor mange elektroniske nøkler kan jeg bruke til låsen min?

Du kan ha 10stk nøkkelbrikker, 10stk brukerkoder og 5stk fjernkontroller til en Yale Doorman.
Om du har en eldre Yale Doorman som ikke har merket V2 under håndtaket på utsiden, kan du ha 20stk nøkkelbrikker, 1stk (2) brukerkoder og 5stk fjernkontroller.

Kan jeg bruke samme nøkkel til alle låsene mine?

I de fleste tilfellene kan du låse opp alle dine låser med en og samme nøkkel, slik at du slipper å gå rundt med mange forskjellige nøkler. En låsesmed, installatøren eller forhandleren som solgte deg låsen vil kunne fortelle deg om dette.

Kan jeg bruke samme nøkkelbrikke til flere forskjellige låser?

Du kan bruke en og samme nøkkelbrikke i opp til seks Yale Doorman-låser.