Om ASSA ABLOY

/Local/localmaster/Images/Freedom/tracks_524x224.jpg

Yale, den globale forbruker merkevare i ASSA ABLOY-konsernet

Yale er en del av ASSA ABLOY-konsernet. ASSA ABLOY er den globale leder innen døråpningsløsninger arbeider for å oppfylle sluttbrukernes behov for sikkerhet, trygghet og bekvemmelighet. ASSA ABLOY er representert i alle viktige regioner, på både modne og voksende markeder, med ledende posisjoner i store deler av Europa og Nord-Amerika og i Australia. I det raskt voksende elektromekaniske sikkerhetssektoren, har konsernet en ledende posisjon innen områder som adgangskontroll, identifikasjon teknologi, automatiske dører og hotellet sikkerhet.

Siden opprettelsen i 1994 har ASSA ABLOY vokst fra et regionalt selskap til et internasjonalt konsern med 32.000 ansatte og en omsetning på over SEK 33 milliarder. Som verdens ledende lås gruppen, tilbyr ASSA ABLOY en mer komplett døråpningsløsninger enn noe annet selskap på markedet.

EMEA

Divisjonen produserer og selger låser, sylindere, elektromekaniske produkter, sikkerhet dører og beslag i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Mest salg finner sted i Vest-Europa, men vekstmarkedene i Øst-Europa og Midtøsten er stadig i betydning. Noen av divisjonens ledende merkevarer er ABLOY, ASSA, IKON, TESA, Yale og Vachette. Divisjonen har 12 500 ansatte og ledelsen i hver divisjon er basert i London, Storbritannia.

Amerika

Divisjonen produserer og selger låser, sylindere, elektromekaniske produkter, sikkerhet dører og beslag i Nord-og Sør-Amerika. De fleste salg skjer i USA, Canada og Mexico. Sør-Amerika vokser i betydning, med Brasil det viktigste markedet. Noen av divisjonens ledende merkevarer er Corbin Russwin, karriretter, Emtek, Medeco, Phillips, SARGENT og La Fonte. Divisjonen har 9400 ansatte og ledelsen i hver divisjon er basert i New Haven, Connecticut, USA.

Asia Pacific

Divisjonen produserer og selger låser, sylindere, elektromekaniske produkter, sikkerhet dører og beslag i Asia og Oseania. The Pacific-regionen (som inkluderer Australia og New Zealand) står for en stor del av salget, men Kina og andre asiatiske markeder er raskt økende betydning. Kina er også et viktig produksjonsland. Noen av divisjonens ledende merkevarer er Lockwood, Guli, Wangli, Baodean, Interlock og iRevo. Divisjonen har 5400 ansatte og divisjonsledelsen er basert i Hong Kong, Kina.

Global Technologies

Denne globale divisjonen produserer og selger produkter for elektronisk tilgangskontroll, sikker utstedelse av kort og ID-teknologi og elektronisk lås produkter for hoteller. Divisjonen består av to forretningsenheter, HID konsernet og ASSA ABLOY Hospitality, som selger sine produkter over hele verden. Ledende merkevarer er HID, Fargo, Elsafe og VingCard. Divisjonen har 2600 ansatte og ledelsen i hver divisjon er basert i Stockholm, Sverige.

Entrance Systems

Entrance Systems er en global divisjon som produserer og selger automatiske dører systemer og service. Produktene selges under Besam og EntreMatic merkevarer. Divisjonen driver salg og tilbyr en egen direkterute nettverk rundt om i verden, med produksjon i Sverige, Storbritannia, USA og Kina. Divisjonen har 2100 ansatte og divisjonsledelsen er basert i Landskrona, Sverige.

Kilde: ASSA ABLOY Årsrapport 2007