FAQ om Yale Doorman

Før du kjøper Yale Doorman:

Passer Yale Doorman inn i min dør?

Yale Doorman kan monteres på ytterdører der det i dag sitter en lås som er i henhold til skandinavisk standard. Det betyr at låsen med all sannsynlighet vil passe direkte i dører nyere enn 1980, uten at en er nødt til å gjøre tilpasninger med døren. Dørtykkelse må være mellom 40 til 88 mm.

Eksisterende lås må tilfredsstille disse målene. samt være symmetrisk. 
Hullene for sylinder og dørvrider må være ca. 40mm store. 

_______________________________

Har du dobbeldør?

_______________________________

Yale Doorman passer ikke i  Nordans nye "klimadører" med ekstra kantfres. 

Dette er ekstra tykke dører med lave U-verdier. Saken er at disse har en ekstra kantfres (se merket med rød sirkel nedenfor):

 
Normalt har en kun én innfresning på dørbladet. Når denne kommer i tillegg medfører dette at "spillerommet" for innvendig vrider reduseres. Det er gjerne fra før av ikke mye klaring, og en vil i slike tilfeller ikke få produktet til å passe.

Vil Yale Doorman passe på mine innerdører?

Nei. Innerdører har en annen utfresning enn ytterdører og Yale Doorman vil derfor ikke passe slike dører. I slike tilfeller vil vi anbefale Code Handle Door. Dette er en elektronisk og diskret løsning hvor alt er innebygget i en elegant dørvrider.

Jeg har en dobbeldør. Vil Yale Doorman passe til denne?

Dette kommer an på dobbeldørens design. For at Yale Doorman skal passe i en dobbeldør må følgende tre punkter være tilfredsstilt:

-          Den aktive døren må tilfredsstille kontrollmålene på lik linje som en enkelt dør

-          Den passive døren kan ikke ha innvendig fals

-          Den passive døren må være lukket med skåter

Dersom en eller flere av disse punktene ikke er tilfredsstilt vil ikke Yale Doorman passe i dobbeldøren.

Kan jeg installer min egen Yale Doorman?

Yale Doorman er spesielt utformet for enkel installasjon, slik at de aller fleste enkelt skal kunne gjøre installasjonen selv. Følg gjerne våre FILMER.

Men for den som ikke vil eller ikke har tid, bør man kontakte en låsesmed.
Finn din nærmeste her

Hvordan fungerer "automatisk låsing"?

Etter du har låst opp, tar det 10 sekunder før den låser seg igjen dersom du ikke åpner døren. Etter at døren er lukket, låser den etter 2 sekunder. Dette er en valgfri funksjon du selv aktiverer. Mer informasjon finnes i brukermanualen.

Må jeg bruke kode sammen med nøkkelbrikken?

Nei, det trenger du ikke. Har du imidlertid låsen integrert med et alarmsystem og ønsker at alarmen skal slås av samtidig med at du låser opp døren, da må du definere en PIN-kode til nøkkelbrikken. Du vil også kunne gjøre det samme med en 6-sifret brukerkode (uten nøkkelbrikke).

Finnes det ulike versjoner av Yale Doorman?

Siden starten i 2011 har det kommet to oppdateringer:

V1 
er den første varianten som ble levert fra august 2011 og frem til introduksjonen av V2. V1 har ingen synlig merking av låsen.

V2, Versjon 2.
Ble introdusert i april 2013 og ble levert fram til august 2016. Du kan lese V2 under håndtaket på utsiden av låsen. Denne versjonen kan til forskjell fra V1 integreres med alarm og app fra våre samarbeidspartnere. I dag er det Verisure, Sector Alarm, Aptus og onesti.

V2N.
Ble introdusert samtidig med V2 i august 2016. Her finner du merkingen V2N under håndtaket på utsiden. I pakningen finner du her en ny type nøkkelbrikke som er bedre tilpasset et nøkkelknippe og har et annet design. Nøkkelbrikker for V2N passer bare i V2N-låser, mens den tidligere, myek brikken med gul logo passer i alle versjoner av Yale Doorman.

Om du har en V1- eller en V2-versjon av låsen fra før og køper en V2N-versjon, så kan du fortsette å bruke dine gamle nøkkelbrikker.

Yale Doorman i kulda?

Hvis du opplever at den elektroniske dørlåsen fra Yale Doorman ikke låser skikkelig i kaldt vær, er det ikke nødvendigvis låsen det er noe feil med – og du kan foreta en enkel kontroll for å finne den egentlige årsaken.

 

Yale Doorman er konstruert for å tåle temperaturforholdene på våre breddegrader. Konstruksjonen er grundig testet i både laboratorium og ute i den virkelige verden. Utvendig del er klassifisert i henhold til IP55 som tilsier at den tåler spyling fra alle tilgjengelige kanter. Og den skal fungere fra -25o til +70o C. Og vi har rapporter fra brukere som har hatt Yale Doorman godt gående i vesentlig kaldere temperaturen enn dette.

 

Treverket lever

Spesielt langs kysten varierer klimaet med fuktig og tørr luft, og det påvirker hvordan materialene i et hus beveger seg. Derfor er det viktig å sette seg godt inn i hvordan en Yale Doorman skal monteres - og følge veiledningen nøye.

 

Når gradestokken kryper ekstra langt ned, vil dørkarmen krympe. Det vil si at fibrene i treverket trekker seg sammen. Derfor angir monteringsanvisningen for Yale Doorman at avstanden mellom døren og karmen skal være maksimalt 5 millimeter. Hvis avstanden er større, vil en sensor registrere gapet som at uvedkommende prøver å brekke opp låsen - og avgi en alarmtone.

 

Som vinter og vår

Mange velger å montere den elektroniske dørlåsen selv. Da må du være klar over hvordan treverket i dørkarmen beveger seg i takt med endringer i temperaturen. Se for deg at du monterer låsen på en sen vårdag med behagelig temperatur. Det er en del fukt i luften, og det gir treverket en viss fylde.

 

Om du da måler avstanden til presis 5 millimeter, fungerer låsen utmerket utover i sesongen. Når kulda kommer og fibrene kryper sammen, kan du oppleve at dørkarmen trekker seg tilbake og skaper en større glippe enn 5 millimeter - og da kan problemene oppstå.

 

Bruk tommestokken

For å sjekke om årsaken ligger i denne avstanden, kan du bruke en vanlig gul eller hvit tommestokk i plast der hvert blad har en tykkelse på 3 mm:

 • Lukk døren
 • Brett ut de to første lengdene på tommestokken samlet (6 mm)
 • Prøv å føre dem inn mellom karm og dør.
 • Hvis det lar seg gjøre, er avstanden for stor.

 

Gjør også en teknisk kontroll:

 • Åpne døren
 • Trykk inn knappen (sperrefallen) øverst på låskassen og hold den inne.
 • Trykk så på * (stjerne) for å låse døren.
 • Om låsen låser igjen nå, må avstand mellom dør og karm sjekkes.

 

Korrigering

For å korrigere avstanden finnes det egne utbyggingsplater eller avstandsplater (https://www.yale.no/no/yale/no/produktkatalog/yale-doorman/sluttstykker-og-utbygningsplater/)

å montere bak sluttstykket. Sluttstykket er den metallkonstruksjonen som sitter på dørkarmen. Utbyggingsplatene er laget i 1 og 2 mm tykkelse og monteres for å få sluttstykket nærmere dørbladet. Skru løs sluttstykket, legg inn en eller flere passende plater til rett avstand er oppnådd og skru fast sluttstykket, igjen.

 

Sluttstykke

 

Det er også aktuelt å sjekke om fallen nederst på låsen går inn i sluttstykket i karmen. Fallen er den delen som går inn i sluttstykket for å lukke døren. Den kraftigere hakereilen er plassert over fallen og brukes for å låse. Må man trykke døren hardt igjen, betyr det at man bør skifte selve sluttstykket i karmen.

Er du usikker, ta kontakt med en låsesmed. Dette er vanligvis en enkel og rask operasjon for fagfolk.

Du finner svar på flere spørsmål på vår FAQ-side for Yale Doorman (https://www.yale.no/no/yale/no/support/faq/).

 

 

Utbyggingsplate

 

Tenk årstider

Metoden med tommestokken kan også være en grei veiledning for deg som planlegger å montere en elektronisk dørlås fra Yale Doorman når det blir varmere i været:

Bruk ett blad på tommestokken som mal for korrekt avstand mellom karm og dør. Da har du 3 mm, og det er et perfekt utgangspunkt for bevegelser i treverket gjennom årstidene.

 

Din tommestokk kan ha noe andre mål enn angitt her, så sjekk den faktiske tykkelsen for å måle riktig. Prinsippet er det samme.

Som du forstår er det en grunn til at vi har satt en tydelig grense for avstand mellom karm og dør. Her er det fysiske egenskaper fra naturens side som vi må ta hensyn til.

 

 

 

 

 

Tåler Yale Doorman skandinavisk klima?

Ja. Yale Doorman er spesielt utviklet for Skandinavis værforhold. Den tåler kulde, varme, snø og regn samt skitt og sand, og er IP-klassifisert til IP55. Låsen har en UV-beskyttet overflate som til og med tåler sol og fukt over lengre perioder.

Hvordan vet jeg om jeg har en symmetrisk eller usymmetrisk lås fra før?

Dersom døren din er nyere enn 1980 vil du med all sannsynlighet ha en symmetrisk låskasse. Eldre dører enn dette er gjerne usymmetriske. Det enkleste er gjerne å se om stolpen på eksisterende låskasse er merket med S eller SYM helt nederst. Er den det så er den symmetrisk. Er den derimot merket med 30, O eller OSYM er den usymmetrisk. Hvis den ikke er merket kan en ta ut låskassen av døren og måle fra toppen og bunnen av stolpen til henholdsvis toppen og bunnen av selve kassen på låsen. Dersom disse målene er identiske er låskassen symmetrisk.

 

 

 

 

 

 

Kan jeg bruke samme nøkkelbrikke til flere forskjellige låser?

Du kan bruke én og samme nøkkelbrikke i opp til seks Yale Doorman-låser. Husk imidlertid at nøkkelbrikken som følger med V2N versjonen (den dråpeformede) ikke er kompatibel med tidligere versjoner av Yale Doorman. Den rektangulære nøkkelbrikken fungerer på samtlige versjoner av låsen. Mer informasjon finner du her. Husk også at brikkene må aktiveres

Hvor mange nøkkelbrikker kan jeg bruke til låsen min?

Du kan ha 10 nøkkelbrikker, 10 brukerkoder og 5 fjernkontroller til en Yale Doorman. Om du har en eldre Yale Doorman som ikke har merket V2 under håndtaket på utsiden, kan du ha 20 nøkkelbrikker, 1 brukerkode og 5 fjernkontroller.

Kan Yale Doorman hackes?

Det er fristende å svare kort på spørsmålet om Yale Doorman kan hackes eller ikke, men det er ikke helt enkelt. Vi prøver likevel:

Nei, i praksis er det ikke mulig å hacke Yale Doorman.

Jo, i teorien er det mulig.

 

Kompetente personer med ulovlig utstyr og programvare kan kopiere nøkkelbrikken, men det er enkelt å hindre at uærlige sjeler får noen nytte av det.

 

Yale Doorman kan betjenes med nøkkelbrikke, personlig kode eller en app på smarttelefonen.

Noen har nok fått med seg programmet Forbrukerinspektørene på NRK1 nylig. Der kopierte en meget kyndig penetrasjonstester informasjonen i en nøkkelbrikke og han kunne dermed låse seg inn i en fremmed bolig.

 

Hvis noen skal opprette en slik klonet brikke og faktisk lykkes i å bruke den, er det mye som skal klaffe for en med uærlige hensikter.

 • For det første må hensiktene være akkurat det - uærlige.
 • For det andre må det skaffes spesiell, det vi vil kalle gråsonemarkedsbasert maskin- og programvare som ikke kjøpes over disk.
 • For det tredje må den som hacker en brikke bruke sin kopi før den opprinnelige eieren kommer hjem og får brukt sin brikke.

Det siste poenget ligger i Yale Doormans sikkerhetsfunksjoner:

Yale Doorman forsyner nøkkelbrikken med en skjult autentiseringskode hver gang den benyttes – en såkalt aktiv autentisering som ikke kan kopieres. Hvis huseier kommer hjem først og låser seg inn med den ekte nøkkelbrikken, er den hackede brikken satt ut av spill.

 

Rent praktisk tar det litt tid å hacke en slik brikke. Da vil det nesten vært like enkelt å stjele hele nøkkelknippet eller knuse vinduet på baksiden, for den saks skyld.

Den reelle problemstillingen vedrørende hacking av nøkkelbrikker blir med andre ord litt søkt og i praksis lite sannsynlig.

 

Muligheten for at din nøkkelbrikke skal bli utsatt for en slik hacking er forsvinnende liten. Her er likevel en enkel veiledning som forebygger risikoen:

Bruk kombinasjon av brikke og tilhørende PIN-kode. Du får en ekstra sikkerhet ved å holde frem brikken for så å taste personlig PIN-kode for å låse opp.

Et annet alternativ er å velge bort nøkkelbrikken og kun bruke personlig kode.

 

De fleste velger en elektronisk dørlås for å få enklere håndtering av nøkler. Og det blir jo ikke enklere enn å bytte til en kodelås. Men ønsker du allikevel å benytte brikke, må du også ha et bevisst forhold til de digitale nøklene:

 • Bruk med fordel kombinasjonen av nøkkelbrikke og PIN-kode
 • Ikke del din personlige kode med noen
 • Ikke legg nøkkelbrikken under dørmatte eller blomsterpotte

Skal f. eks. en håndverker ha tilgang, bør han eller hun få en kode med begrenset varighet. Eller slett koden etter utført oppdrag.

Graden av sikkerhet henger sammen med graden av bekvemmelighet. Prinsippet er at sikkerheten øker omvendt proporsjonalt med hvor enkelt det er å betjene låsen:

 • Ulåst dør
 • Nøkkelbrikke uten PIN-kode
 • Brukerkode
 • Nøkkelbrikke med PIN-kode

 

Og husk at en Yale Doorman har en bedre mekanisk sikkerhet enn de fleste opprinnelige mekaniske låsene. Det skyldes blant annet den kraftige hakereilen som gir et fast grep i dørkarmen når døren låses og sikkerhetssluttstykket som monteres i dørkarmen.

 

Må jeg bruke kode og nøkkelbrikke sammen?

Nei det trenger du ikke. Har du imidlertid et alarmanlegg fra Verisure og ønsker å slå av alarmen samtidig som du låser opp, da må du bruke kode i tillegg til nøkkelbrikken.

Hva med FG-krav?

Yale Doorman er som første – og foreløpig eneste - elektroniske boliglås - forsikringsgodkjent av FG.

Yale Doorman ble forsikringsgodkjent desember 2015 som eneste elektroniske lås for privat bruk. Merk at visse forbehold gjelder vedrørende bruk og montering for at kravene fra FG skal være tilfredsstilt. 

Yale Doorman skal være stilt inn i Advanced Mode og masterkoden må noteres før montering. Det er ikke mulig å endre dette etter at sikkerhetsskruene er montert.

• Sikkerhetsmodus skal være aktivert når eiendommen er tom (referer til eget avsnitt i brukermanualen).

• Brukerkoder skal blokkeres ved sikkerhetsmodus, slik at låsen kun kan åpnes med nøkkelbrikke når ingen er hjemme (menyvalg 8).

• Yale Doorman leveres med to ekstra sikkerhetsskruer (enveisskruer – referer til skissen nedenfor). Disse må benyttes for godkjent montering i henhold til krav fra FG. Det er viktig at disse skruene installeres etter at låsen er montert og man har testet at alt fungerer i henhold til instruksjonene i brukermanualen.

• De helgjengede M5 skruene av stål (ikke de avkappbare) skal benyttes når innvendig monteringsplate monteres sammen med utvendig skilt. Dersom de medfølgende skruene ikke har riktig lengde, kan de erstattes av skruer av tilsvarende kvalitet.

• Husk også borrbeskyttelsesplaten.

Har Yale Doorman vært igjennom noen uavhengige tester?

Ja. Bladet HjemmePC testet flere elektroniske dørlås designet for det private markedet august 2016. I denne testen fikk Yale Doorman stempelet "Best i Test".

Hva skjer ved hærverk?

Yale Doorman er solid bygget og tåler hard manipulering på utsiden. Den er designet av et selskap som har laget låser i mange tiår, og det er ikke tilfeldig at den er godkjent av SSF og FG. På tross av hærverksforsøk går det som oftest an å åpne låsen med kode. 

Hvilke verktøy behøver jeg for å montere min Yale Doorman?

Du trenger en stjerneskrutrekker (phillips) og en kraftig avbitertang.

Hvor lang garantitid har Yale Doorman?

Dersom Yale Doorman skulle slutte å fungere som et resultat av materialtretthet eller design, kommer Yale til å erstatte produktet med et nytt tilsvarende produkt. Dette er imidlertid veldig lite sannsynlig. 


Dersom du har kjøpt Yale Doorman de siste 24 månedene og det slutter å virke tilfredsstillende, kan du ta med produktet der du har kjøpt den og få den byttet.

Vilkårene for at garantien skal gjelde for Yale Doorman er at:

 • Produktet er installert og vedlikeholdt i henhold til monteringsanvisningen som du fikk da du kjøpte det.
 • Produktet ikke er endret på noen måte eller låskasse åpnet.

Denne garantien gjelder ikke mekaniske feil som skyldes forsettlig eller uaktsom oppførsel som skader produktet. Feil som forårsakes av at produktet håndteres, vedlikeholdes, repareres eller endres på feil måte, eller er i strid med våre instruksjoner, omfattes ikke av garantien.


Leverandør er kun ansvarlig for å erstatte selve produktet. Leverandør kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle andre tap som følge av at produktet ikke fungerer, uansett om slike tap er direkte eller indirekte følgeskader.


Denne garantien gjelder kun for boliger i Norge og er ikke overførbar.

Vil Yale Doorman passe på mine innerdører?

Nei. Innerdører har en annen utfresning enn ytterdører og Yale Doorman vil derfor ikke passe slike dører. I slike tilfeller vil vi anbefale TrioVing's Code Handle Door. Dette er en elektronisk og diskret løsning hvor alt er innebygget i en elegant dørvrider.

Hva gjør jeg hvis batteriene går tomme?

Yale Doorman sier fra både med lys og lyd, i god tid før batteriene slutter å virke. Når låsen gir signal om lavt batteri har man ca. 2 uker på seg til å bytte. Dersom batteriene er døde, kan du holde et 9V batteri mote de to polene nederst på utvendig skilt for å gi strøm til låsen. Samtidig bruker du nøkkelbrikke eller kode på vanlig måte.

Om du befinner deg på innsiden, kan du foreta en såkalt mekanisk nødåpning. Dette fungerer uavhengig av om batteriene er intakte eller ikke. Slik gjør du det: Vri knappvrideren/låseknappen en kvart omdreining. Hold posisjonen samtidig som du trykker ned håndtaket - og døren vil åpne seg. 

Merk at denne funksjonen deaktiveres dersom du setter låsen i såkalt sikkerhetsmodus. Dette skal for øvrig aldri gjøres når noen er hjemme, så i praksis er det ikke et problem.

Etter du har kjøpt Yale Doorman:

Min Yale Doorman har sluttet å fungere, hva kommer det av?

Kontroller at åpningen mellom dør og karm er maksimum 5 mm. Vi anbefaler 3 mm. 

Åpne døren, trykk inn sperrefalle øverst på låskassen og hold den inne. Trykk så på * (stjerne) for å låse døren. Om låsen låser igjen nå, må avstand mellom dør og karm sjekkes (maks 5 mm) eller man må sjekke om fallen nederst på låsen går inn i sluttstykket i karmen. Må man trykke døren hardt igjen betyr det at man bør skifte sluttstykket i karmen til 1487-1.

 

 • Kontroller at kablene ikke er skadet eller ødelagt.
 • Forsikre deg om at kontaktene sitter godt i og at pinnene i kontaktene ikke er skadet eller sitter feil.
 • Det kan også skyldes at batteriet er tomt. I dette tilfellet får du en "lavt batterinivå"-alarm med lyd og lys i god tid, men om det blir tomt likevel, kan du sette et standard 9V batteri på de to polene av bunnen på utsiden av låsen for å gi den strøm og deretter åpne låsen med nøkkelbrikk eller kode på vanlig måte.
 • Hvis du har tastet feil kode gjentatte ganger, vil Yale Doorman bli låst noen minutter før du får prøve igjen.

 

Hvis du har en oppkoblet Yale Doorman, der du gav tidsbegrenset adgang, kan tiden ha gått ut. Sjekk innstillingene i appen din eller på "mine sider".

Jeg får ikke åpnet låsen, hva gjør jeg?

Om du befinner deg på innsiden:

Du kan du alltid bruke nødåpningen. Vri knappvridere en kvart omdreining, enten til høyre eller til venstre alt etter om du har en høyre- eller en venstredør. Hold knappvrideren i denne posisjonen samtidig som du trykker ned dørvrideren, og døren går opp.

 

Om du befinner deg på utsiden:

- se dette punktet "Min Yale Doorman har sluttet å fungere, hva kommer det av?"
Yale Doorman gir alarm selv om døren er lukket.

Pass på at avstand mellom dør og karm er maks. 5 mm. Anbefalt avstand er 3 mm.

Dører beveger seg med vær og temperatur, derfor er det lurt å justere avstanden om nødvendig.  Du kan justere på hengslene eller ved å legge inn en utbygningsplate under sluttstykket. Les mer her

Yale Doorman vil ikke låse?

Åpne døren, trykk inn sperrefalle øverst på låskassen og hold den inne. Trykk så på * (stjerne) for å låse døren. Om låsen låser igjen nå, må avstand mellom dør og karm sjekkes (maks 5 mm) eller man må sjekke om fallen nederst på låsen går inn i sluttstykket i karmen. Må man trykke døren hardt igjen betyr det at man bør skifte sluttstykket i karmen til 1487-1.

Sjekk avstand mellom karm og dør / sluttstykke og låskasse, denne avstand må være mindre enn 5 mm.

Kan jeg få melding om at låsen ikke er låst?

Ja, det indikeres med lyd og blink i låsen. Om du har en utgave som er tilkoblet internett så kan du også se en logg på dette i appen. 

Hvordan aktiverer jeg mine nøkkelbrikker?

 

Legg nøkkelbrikken som skal aktiveres mot lydsymbolet på utvendig skilt. Hold den der til du hører lyd-/lyssignalet. Du kan velge om du vil ha en 4-sifret pin-kode i tillegg til nøkkelbrikken. 

Etter at nøkkelbrikkene er aktivert må de verifiseres. Dette gjøres ved å holde nøkkelbrikken foran leseren tre ganger etter hverandre. Yale Doorman skal bekrefte nøkkelbrikken med grønt lys etter hver avlesning. Har en aktivert flere nøkkelbrikker gjentas prosessen for alle brikkene. Dersom nøkkelbrikken(e) skal benyttes til flere låser må de(n) aktiveres og verifiseres for en lås av gangen.

 

Hva er Sikkerhetsmodus?

Ved sikkerhetsmodus er døren sikret fra begge sider. Låsen kan åpnes bare med registrert brukerkode eller nøkkelbrikker fra utsiden eller med fjernkontroll fra begge sider. Vær oppmerksom på at dersom du har kodeblokkering aktivert (menyvalg 8) kan låsen kun låses opp med nøkkelbrikke. Når døren åpnes blir sikkerhetsmodus deaktivert. Bruk følgende trinn for å låse døren i sikkerhetsmodus:

• Åpne døren

• Skyv ned den sorte knappen på stolpen til låsen

• Lukk døren

• Lås døren med nøkkelbrikke.

(Hvis nøkkelbrikken ble registrert med PIN-kode, må du taste inn PIN-koden også, og avslutte med å trykke *)

Hva gjør jeg om låsen spiser batterier?

Pass på at dørvrideren spretter tilbake med egen kraft og ikke stående på skrå. Årsaken til at dørvrideren streiker og blir stående på skrå kommer vanligvis av at vriderpinnen er for lang, om nødvendig, kutt pinnen et hakk ekstra.Forsikre deg om at nødåpning fungerer etter at pinnen er kuttet.

 

En annen grunn til høyt batteriforbruk kan være at de øverste skruene (se illustrasjon) som holder innsiden av innsideplaten og utsiden er i kontakt med kretskortet (risikoen er større for eldre Yale Doorman med et annet design på kretskortet). Kontrollér at skruene har riktig lengde og ikke forårsaker skade på kretskortet.

 

Dørhåndtak henger?

På innsiden av utvendig og innvendig skilt skal det monteres 2 skruer. Om dørhåndtak henger er disse ikke montert. Sjekk dette og se i installasjonsmanual. Du finner manualen nederst på denne siden under nedlastninger.

Hvordan skal jeg rengjøre min Yale Doorman?

Du skal ikke bruke løsemidler eller slipende rengjøringsmidler på noen av komponentene for å rengjøre din Yale Doorman. Dette kommer til å ødelegge den beskyttende overflaten og garantien bortfaller.

Bruk en fuktig, myk klut for å få vekk fingeravtrykk og andre merker.

OBS: Ikke bruk rengjøringsmidler som hevder å ta bort misfarging og rust eller at de inneholder syre eller etsende kjemikaler. Smøring av låskasse skal skje med låsefett.

Jeg står helt fast, hva gjør jeg nå?

Først og fremst må du ta kontakt med Yale Support og drøfte problemstillingen med de.
De kan nås på telefonnummer 21 93 18 03, alternativt e-post yalenorge@assaabloy.com dersom du ikke umiddelbart trenger tilbakemelding. Deres åpningstider er mandag til fredag 8:00 til 20:00 samt lørdag og søndag fra kl 10:00 til 15:00.

Dersom problemet ikke kan løses via telefon, må produktet inn for nærmere analyse.

I slike tilfeller tar du kontakt med forhandleren du kjøpte produktet av.