Historien

Yale er en av de eldste internasjonale merkevarene som finnes, og er sannsynligvis det mest kjente innefor låsindustrien. Yales historie omfatter store innovasjoner, som har formet utviklinge – ikke bare hos Yale – med innenfor hele låsindustrien.

Oppstarten

Yale har sine røtter i det koloniserte Amerika

 

Innovator fra starten av

Sønnen til Linius Yale kom inn i virksomheten i 1850. Han perfeksjonerte og tok patent på farens pin tumbler sylinderlås. Han ble betraktet som datidens fremste låsekspert. I 1862 lanserte Yale jr. Monitor Bank-låsen som markerte overgangen fra nøkkel- ti kode- og kombinasjonslås innenfor bankverdenen.

 

Yale jr.

Yale jr. eksperimenterte også med en lås, basert på en mekanisme benyttet i det gamle Egypt for over 4 000 år siden. Da Yale fikk sine patenter i 1861 og 1865, lyktes han med å skape sin aller viktigste oppfinnelse; Yale sylinderlås. Linus Yale jr. forandret låsindustrien for alltid med sine mange banebrytende oppfinnelser.

 

Verdensomspennende ekspansjon

Med sine patenter, sitt velrenommerte navn og genialitet etablerte Yale jr. og hans kollega Henry Towne selskapet, Yale & Towne i 1868. De sysselsatte på den tiden 35 mennesker. Selskapet vokste og utvidet sitt arbeidsfelt til å omfatte jekketaljer, batteridrevne lastebiler, og i 1879 ble en serie hengelåser lansert. Yale & Towne kjøpte opp Northon, som produserte dørlukkere samt H. og T. Vaughan Ltd. Tidlig i det 20. århundre vokste selskapet verden over og hadde mer enn 12 000 ansatte. Gjennom oppkjøp og samarbeidspartnere har Yale låser blitt en velkjent merkevare verden over. I august 2000 ble Yale kjøpt opp av ASSA ABLOY-gruppen, og har siden blitt en viktig del av verdenslederen innenfor lås- og sikkerhetsløsninger.